چندی است که در جامعه با بحثهایی مواجه میشویم که « در نظرسنجی نهاد الف ترتیب آرا چنین است یا نظرسنجی فلانجا نوع دیگری است و...» و این نظرسنجیها توسط برخی مبنای تحلیل قرارگرفته و حتی بعد از مغالطهی « صالح مقبول و اصلح نامقبول» مبنای طرفداری و جانبداری از یک نامزد را شکل میدهد. در این زمینه نکاتی به نظرمیرسد که در ادامه میآید:
1. در جوامعی که مدعی دموکراسی میباشند معمولا اربابان قدرت – ثروت زمین بازی را طوری میچینند که نامزدهای مورد نظرشان از درون رای گیریهای اجتماعی بیرون آیند و بعبارت دیگر در این جوامع بجای دعوای تفکرهای مختلف برای ادارهی جامعه، دعوای زرگری احزاب و صاحبان قدرت و ثروت میباشد و آنچه دیده میشود بایکوت شدن کامل نامزدهای مستقل است. مهمترین تفاوتی که نظام مردمسالاری دینی با چنین جوامعی دارد ایجاد بستر عادلاته برای تمام واجدین صلاحیت برای اطلاعرسانی و تبلیغات میباشد. همانطور که در این انتخابات نیز دیده شد که امکانات رسانهای نظام نظیر صداو سیما بطور برابر بین تمام نامزدها تقسیم گردید و هرچند نامزدهای مورد تایید قدرت- ثروت رسانههای دیگری نظیر روزنامهها و سایتهای زنجیرهای و... برای تبلیغ دارند ولی به این ترتیب تا حد زیادی دست صاحبان قدرت- ثروت از چیدن زمین بازی کوتاه میشود.
2. از آنجایی که در جامعهی ما اربابان قدرت- ثروت از تاثیرگذاری عمده در روند انتخابات و تبلیغات و ... عاجزند ناچار به روشهای مختلفی روی میآورند که یکی از آنها تغییر محاسبات رای دهندگان و سعی در جلب آرا با این روش میباشد. بعنوان مثال یکی از این حربهها این است که این گروهها با ارائهی نظرسنجیهای مختلف - که در واقع نظرسازیهای هنرمندانه میباشد - بهگونهای زمینبازی را میچینند که رای دهندگان را مجاب کنند خلاف تشخیص خود به فرد دیگری غیر از اصلح رای دهند و اینگونه نتایج را به نفع خود تغییر دهند. نمونهی بارز این کار در انتخابات ۸۴ رخ داد و هرچند در کاهش آرا موثر بود ولی در نتیجهی نهایی تاثیرگذار نبود. امروز نیز چنین برنامهای به صورت هنرمندانهتر و پیچیدهتر چیده شده است.
3. نکتهی مهمی که وجود دارد این است که این کار در حال تبدیل شدن به یک رویهی خطرناک در نظام مردمسالاری دینی و پایهگذاری یک انحراف جدی در روند انتخابات میباشد که قبل از رایگیری و اعلام نظر مردم با ارائهی نظرسنجیهای مختلف نظر آنها را تحت تاثیر قرارداده و به سمت دیگری متمایل کرد. با این کار اتفاقی که میافتد این است که در واقع مردم به فرد اصلح بین نامزدها رای نمیدهند بلکه بین نامزدهای کانونهای قدرت- ثروت مجبور به انتخاب خواهند شد.
4. همانگونه که مشخص است در انتخاباتهای مختلف نظر رهبر انقلاب به افرادی متمایلتر و نزدیکتر میباشد ولی از آنجایی که اعتقاد دارند حفظ ساختار سالم جمهوریت است که میتواند ضامن اسلامیت این نظام باشد هیچگاه تلاش نکردهاند که خارج از این ساختار به بالا آمدن فرد اصلح از نظر خودشان کمک کنند. برای امام امت مهم پیشرفت انقلاب است که این پیشرفت نتیجهی رشد مردم است و زمانی این رشد صورت میپذیرد که این جمهوریت سالم و بدون نقص، وجود داشته باشد.
5. باید گفت اینکه رهبر انقلاب بیشتر از انتخاب فرد اصلح بر مشارکت حداکثری مردم تکیه دارد به همین دلیل است که در نگاه ایشان تاثیر جمهوریت - آنهم عادلانه و واقعی و نه اشرافی و متاثر از صاحبان ثروت- قدرت - بسیار فراتر از تاثیری است که انتخاب شدن یک فرد در طول چهار یا هشت سال میتواند در مسیر انقلاب ایجاد نماید.
به همین دلیل لازم و ضروری است که با مقاومت در برابر این تفکرات انحرافی و ضدمردمی و بدون توجه به نظرسازیهای مراکز محترم به انتخاب اصلح خود بیاندشیم و دعا کنیم خدا دلها را به سمت فرد اصلح متمایل نماید تا شاهد پیشرفت و رشد انقلاب اسلامی باشیم و نگرانی از مسائل حاشیهای دیگر به دل راه ندهیم که ما را مامور به وظیفه کردهاند و نه نتیجه.
والسلام
- ۲ نظر
- ۲۳ خرداد ۹۲ ، ۲۰:۳۳