روح الله

گاهی لازم است حرفهایی زده شود...

روح الله

گاهی لازم است حرفهایی زده شود...

به عشق امام نام پسرم را روح الله نامیده‌ام...
و چون این جا فرزند تفکراتم است نام این‌جا را نیز روح الله می‌نامم...
باشد که جفتشان باقیات الصالحاتی برایم باشند.

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۲ ثبت شده است

چندی است که از زبان اطرافیان آقای هاشمی می‌شنویم که حماسه‌ی سیاسی در این سال فقط با حضور آیت الله در انتخابات  محقق می‌شود به همین مناسبت لازم است نکاتی چند در تایید این گزاره ارائه کنیم.

1.واژه‌ی حماسه‌، زمانی مطرح می‌شود که بروز و ظهور مشخصی از شجاعت و غیرت و جانفشانی‌ در عرصه‌ای وجود داشته باشد و  انسان را به تحسین و حماسه‌سرایی وادارد. به همین نسبت وقتی گفته می‌شود حماسه‌ی سیاسی، بدین معنی است که حضور و شعوری در عرصه‌ی سیاسی محقق شود که در راستای آرمانهای انقلاب پیشرفتی عظیم حاصل نماید و جهانیان را به تحسین وادارد.

2.آیت ا... هاشمی هرچند به عنوان یکی از عناصر اصلی مبارزه و شروع انقلاب اسلامی قلمداد می‌شوند ولی با گذشت زمان در نظر و عمل نسبت به آرمانهای امام و انقلاب انحراف پیدا کرده و گویا تمایلی بر پیشبرد این آرمانها ندارند. این ادعا چنان واضح است که نیازی به آوردن دلیل و گواه نیست و همه‌ی مردم انقلابی ما در اقصی نقاط ایران و شهرهای کوچک و بزرگ بر این امر واقف می‌باشند.

3. نگاه آقای هاشمی این است که عدم موفقیت ایشان در انتخابات84 در کنار نامزدی بود که اسطوره گونه با املای نانوشته به رقابت با وی پرداخته بود و همچنین عدم موفقیت نامزد مورد حمایت ایشان در انتخابات ۸۸ در کنار نامزدی بود که هنوز برای مردم ناشناخته بود و مردم شخصیت واقعی‌اش را نشناخته بودند! این نگاه آقای هاشمی را به این تحلیل رسانده است که اکنون زمانی است که مردم قدر وی را فهمیده‌اند و به بصیرت وی در شناخت افراد اعتماد پیدا کرده‌اند و او را منجی وضع کنونی می‌دانند.

4. اما نگاه مردم این است که در انتخابات ۸۴ به فردی رای داده‌اند که بیشتر از بقیه‌ی نامزدها دغدغه‌ی انقلاب و امام را در شعارهایش دنبال می‌نمود و به کسانی که به ولی‌نعمتان اصلی انقلاب اهمیتی نمی‌دهند و بدنبال سازش با دشمنان اسلام و انقلاب هستند رای منفی دادند. همین روند در انتخابات ۸۸ تکرار شد و به فردی رای دادند که شعار نابودی اسرائیل داده بود نه کسی که از انکار هولوکاست هراسیده بود؛ مردم به فردی رای دادند که تمرکز اصلی دولتش را محرومیت زدایی قرارداده بود نه کسانی که مورد حمایت فردی بودند که در مسیر توسعه له شدن عده‌ای از مردم را نیز پذیرفته‌بود.

5. و اکنون هرچند دولت احمد‌ی نژاد با نقاط قوت و ضعفش برای مردم نمایان شده است و هرچند از نگاه آقایان اسطوره‌ی احمد‌ی‌نژاد دیگر وجود ندارد و دید مردم به دولت به عنوان یک دولت برخاسته از رای مردم دارای ضعف‌ها و قوت‌هاست و هرچند دیدن ضعف‌های موجود دولت تلخی‌هایی در  کام ملت ایجاد نموده است ولی شیرینی «بازگرداندن قطار انقلاب به ریل خود» هرگز از کام ملت بیرون نخواهد رفت.

6. حماسه‌ی سیاسی امسال زمانی محقق خواهد شد که آقای هاشمی نه تنها به عنوان نماد ارتجاع بلکه نماد اصلی توسعه‌ی غربی و لیبرالیستی و مروج سازشکاری به عرصه‌ی انتخابات حاضر شده و با وجود اینکه ضعف‌های موجود در دولت نمایان شده توسط مردم با رای قاطع «نه به ارتجاع» مواجه شود تا مشخص شود که مردم ما دل در گرو آرمانهای انقلاب بسته اند و با هیچ‌ فرد و گروهی خارج از این آرمانها سر دوستی نخواهند داشت و از این‌رو چنین حماسه‌ای با حضور آقای هاشمی بسیار پرشکوه‌تر محقق می‌شود که وی را نماد اصلی ارتجاع می‌دانند؛ وگرنه مصادیق ارتجاع و نسخه‌های بدیل وی نیز در میان نامزدهای فعلی به چشم می‌خورند و جواب خود را از زبان مردم خواهند شنید.

7. آقای هاشمی هنوز نمی‌دانند ضعف‌هایی که مردم انقلابی ما در دولت دیده‌اند عمده‌اش به دلیل نزدیک شدن خوی دولت به رفتارهای دولت سازندگی و شخص آقای هاشمی می‌باشد و اعتراض مردم به دلیل کند شدن حرکت دولت در مسیر آرمانهای امام و انقلاب است. به همین دلیل حاضر نیستند به شخصی رای دهند که خود نماد سازشکاری و خسته شدن از انقلاب است.

با این نکات و با نگاه به انتخاباتهای گذشته آنچه مشخص می‌شود این است که امسال سالی حماسی خواهد بود و  در این انتخابات رای مردم به پای کسی ریخته می شود که از نگاه مردم بیشترین ظرفیت را در پیشبرد انقلاب به سمت آرمان‌های امام و حداکثر توان را در مقاومت  برابر استکبار داشته باشد.

  • محمد علیزاده

صحبت این است که « خوب است سعید جلیلی بیاید که قدرت اجماع در جماعت حزب الله را دارد و همه از پایداری گرفته تا رهپویان و ...حاضرند که پشت‌سر وی بیایند. ».؟؟؟

در نگاه اول چنین دیدگاهی بسیار خوب می‌نماید که چه خوب می‌شود این اختلافی که الان در جماعت حزب‌اللهی-خصوصا بعد از مطرح شدن مسائلی نظیر جریان انحرافی، ائتلاف با ساکت فتنه، خلوص و...- پیش‌آمده و از مقطع زمانی انتخابات مجلس نمایان شده است با ورود فردی مانند جلیلی از بین رفته و دوباره همه در کنار هم به خوبی و خوشی فعالیت کنیم.

 

ولی نکاتی چند به نظرم میٰ‌رسد که عرض می‌کنم:

 

یکم- این اختلافی که در بین جماعت حزب‌الله بوجود آمده است اولا بخاطر ضعیف‌شدن و محو‌شدن جماعت دوم‌خردادی و ... و ثانیا بخاطر اختلاف نگاهی که در مسائل مختلف-و تشخیص مصادیق در بین افراد- وجود دارد نمایان شده است و مسئله‌ای نیست که نتیجه دعوای برسرقدرت یا سیاسی‌بازی باشد. معمولا در هر طرف این اختلافات یا خطری در مسیر انقلاب احساس شده است و یا ظلمی دیده شده است که چنین مسایلی را پیش‌آورده است - هر چند این دعوای برسرقدرت را در صحنه‌گردانان اصلی رد یا تایید نمی‌کنم- ولی بالاخره اختلاف بین جماعت براساس یک دغدغه‌ی انقلابی بوده است. به همین دلیل این اختلاف جنسش با اختلاف‌های حزبی و سیاسی و راست و چپی موجود فرق می‌کند که بشود با بده بدستان آنها را حل نمود.

 

دوم- اصلا همین بحث که ایجاد اجماع را برای انتخاب یک فرد معیار بدانیم به نظر درست نمی‌آید و یک مقدار بوی حزب گرایی می‌دهد. به نظر از جنس همان معیار گرفتن نظرسنجی‌ در انتخاب اصلح است. هرچند شاید بتوان این مورد را نیز به عنوان یک نقطه‌ی مثبت در ارزیابی افراد در نظرگرفت ولی ملاکهای مهمتری در کنار آن وجود دارد که نباید نادیده گرفت. به نظرم اصلح بودن بر همه‌ی اینها مقدم است و باید مواظب گفتمان‌های جدید مشابه اصلح نامقبول و صالح مقبول بود. گفتمان صالح اجماعی یا اصلح اختلافی!

 

سوم- در نکته اول هم گفتم که چون این اختلافات از نگاه‌های مختلف شکل گرفته است هرچند احتمال دارد این نگاه‌های مختلف در یک انتخابات همچون این انتخابات به یک نقطه تلاقی هم برسند ولی اصل اختلافات وجود دارد به همین دلیل: به نظر می‌رسد باید خود را برای ورود به مرحله جدیدی از انقلاب اسلامی آماده کنیم، فکر می‌کنم یک ضرورت اساسی در این مرحله ارتقای سعه‌صدر در جماعت حزب‌الله و تقویت نگاه جبهه‌ای در عین وجود اختلافات عمیق گفتمانی و فکری می‌باشد. بهترین الگوی چنین نگاهی حضرت آقا می‌باشند که جمع کننده‌ی تفکرات مختلف و گروههای متنوع ذیل نظام اسلامی می‌باشند. از نظر من این اختلافات نه تنها آسیب‌زا نیست بلکه پیشرفت انقلاب را در پی خواهد داشت البته در صورتی که نگاه برچسب گرا و سیاه و سفید بین را در خودمان اصلاح کنیم و افراد را به بهانه‌های مختلف از جبهه‌ی انقلاب بیرون نیندازیم.

البته توجه شود که این سعه صدر با سیب‌زمینی بودن و عدم تشخیص دشمن از خودی نیز اشتباه نشود.

  • محمد علیزاده